Om de QRB CODE te kunnen scannen heb je de speciale QRB CODE scanner app nodig en die je via je smartphone gratis kan downloaden.

Het is heel eenvoudig. Als je QRB scanner app opent vraagt deze als eerste of je wilt inloggen. Je gaat dan naar Gebruiker onderin de taakbalk en gaat naar aanmelden. Hier type je dan je gebruikers e-mail adres in en je wachtwoord en tikt op aanmelden. Je ziet dan ik het scherm dat je bent aangemeld en met welke gebruikersnaam. Als je al ingelogd was en deze was nog niet verlopen dan ga je direct naar je favorietenscherm. Heb je nog helemaal geen gebruikers profiel kan je die bij Registeren aanmaken.

Veel plezier met het gebruik van de QRB CODE en op naar een geordend en overzichtelijk leven, bespaar geld, èn als je dan toch bezig bent onze aarde.

Als je de scanner app hebt opgestart ga je naar het beginscherm. Nu kan je een code scannen door op de scan toets te drukken of je gaat naar je favorieten lijst. Ook kan je naar instellingen om deze aan te passen.

Als een QRB CODE voor de eerste keer wordt gebruikt, gescand, kan je een keuze maken of dat de code op een Food- of op een Non-Food doos is toegepast. Dit hoeft maar één keer gedaan te worden, de code is dan gedefinieerd. Als deze later aangepast moet worden naar een andere functie kan dat in het menu bij Recycle.

Als de QRB CODE een food functie heeft gekregen zijn er diverse schermen waar je informatie op kan invullen. Sommige informatie komt weer terug in je Favorieten lijst. Je bent vrij om de velden in te vullen die je zelf wilt. Tevens is het mogelijk een attachment toe te voegen en/of een code met een pin te beveiligen.

Als een code een Non-Food functie heeft gekregen dan is het mogelijk om bij Omschrijving tot 255 karakters tekst te typen, inclusief spaties, wat de inhoud weergeeft van de bewaardoos waar de QRB CODE zich op bevindt.